Co najbardziej lubicie zjeść? Na śniadanie, obiad, kolacje albo tak sobie przękąsić w ciągu dnia? Zapraszam do dyskusji.
Śniadania najczęściej nie jem. Ale okazjonalnie to chlebek z dżemem. Na obiad z zup to: owocowa, grzybowa, czarnina, rosołek i szczawiowa. Na drugie danie najchętniej jem: kotlety schabowe, gołąbki, kluski ziemniaczane z bigosem, paszteciki i wiele innych. A kolacja to albo jajecznica albo tosty... Nic innego. W ciągu dnia na przekąskę lubię sobie zjeść jogurta albo przegryźć ciastko lub cukierka.
Mi się nie chce wymieniać ulubionych potraw bo mogłoby być tego dużo.
Powiem tak: Lubię owoce, warzywa, nie lubię bardzo tłustych rzeczy.
Jem dość regularnie. Rano przed wyjściem zawsze śniadanie. Od roku jem również w szkole, chociaż trochę mało. Po powrocie najczęściej jakaś przekąska. Około godziny 17 obiad (wiem... późno). Kolacja zaraz przed snem.
A ja po prostu lubie wszystko. I robie tak zeby nigdy nie byc glodnym. Czuje leciutki glodek, rzucam wszystko i lece jesc
Na sniadanie kanapeczki z szynka lub jakas inna wedlinka Obiad zupa ogorkowa, drugie danie kotlety schabowe lub golabki. Kolacja- jajecznica lub cos z makaronu
Śniadanko - zazwyczaj płatki z mlekiem.
Obiad to to co czeka w domu jak wracam ze szkoły - najczęściej ziemniaki (z dodatkami) albo zupa. Obiad w godzinach 15:00-17:00 - o ile w ogóle jem obiad, bo często sobie odpuszczam.
A na kolację - zależy co znajdę w lodówce - ale zazwyczaj kanapki, albo kiełbaski
sniadanie o ile zjem to jajaecznica lub kanapki i oczywiscie moja kochana kawa na obiad nalesniki placki ziemniaczane- typowe slaskie dania kolacja roznie jogurcik kanapka lub salatka
Nie mam konkretnie podziału co o jakiej porze,
ale najbardziej to lubię schabowego z ziemniaczkami i sałatką + dobre wino
a z innych to duuuża jajecznica z boczkiem i cebulką ;D