[A] [Ś] Konkurs programistyczny teamów HAJLO.COMmunity - przeniesione przez: winek - przeniesione przez: winek
Niektórzy z tego miejsca być może pamiętają jeszcze konkurs programistyczny teamów HAJLO.COMmunity. Teamów - bo kodować nie trzeba było w pojedynkę. Można było zebrać się w duet, trio i jeszcze liczniejsze zespoły, które dzieliły się zadaniami. Konkurs zakończył się remisem, powstała specjalna witryna WWW z dokumentacją, pobieraniem i listą funkcjonalności. Pojedynek rozpoczął się bodajże w połowie grudnia 2010, a zakończył 20 stycznia 2011 roku. Zostały wtedy wydane ostateczne wersje konkursowych programów.
Wymyśliłem więc, żeby to powtórzyć.
Tak jak poprzednim razem, można ugrupować się w zespoły. Konkurs rozpocznie się 21 grudnia 2011 roku, a zakończy 20 stycznia 2012, jak kiedyś.
Do konkursu można zgłosić się w dowolnym terminie PRZED 20 stycznia 2011 r.
W tym celu należy wysłać mi prywatną wiadomość.
Tematyką konkursu jest (tak jak poprzednio) program użytkowy.
Ocena programów i wytypowanie zwycięzcy podlega użytkownikom.
Dzień po upływie terminu lub wcześniej wszystkie aplikacje muszą trafić do mnie przez prywatną wiadomość.
Zrzuty ekranów z programów oraz same programy można okazywać publicznie przed upływem terminu, jednak tylko ukończone wersje przysłane do mnie przez prywatną wiadomość będą mogły zostać ocenione w wątku.
Myślę, że takie konkursy są dobrym sposobem nie tylko na rozwijanie umiejętności, pozwalają także na wyróżnienie się oraz zwiększenie szans na zauważenie kodera w gronie użytkowników. A to jest dobrą mobilizacją do dalszej pracy.
Kod źródłowy programów może, ale nie musi zostać opublikowany na forum.
Zapisani do konkursu na chwilę obecną:
- Michał - Zaakceptowano
- DamiaX w duecie z winek - Zaakceptowano
- mati - Wypisano