Wygrywasz 1 mln PLN w totka. Na co przeznaczysz nagrodę.. ?
Ja kupiłabym sobie jakiś piękny dom, w pobliżu dużego miasta; część nagrody przeznaczyłabym na jakiś cel charytatywny (fundacje etc.) a cała resztę wpłaciłabym do banku na jakąś wysoko oprocentowaną lokatę..
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 15-09-2009 20:17 przez Shrew.)
Taaa... Widać, że nie lubisz Podstaw Przedsiębiorczości w szkole.
Z taką kwotą wkłada się kasę w to co Ci potrzebne. Wynajmujesz mieszkanie, kupujesz używany samochód. I resztę jakieś 900tyś inwestujesz w coś dość pewnego, a jednocześnie zyskownego. I za rok masz 2 mln. Kupujesz ładny dom za 500tyś. Zostaje Ci 1,5 mln. I za rok 3 mln ... ... ...
Niewiele bo nie rozumiem ludzi którzy przez dopływ gotówki tracą głowę według mnie jest to chore oraz zbyt abstrakcyjne jak na ten świat tutaj trzeba dbać o bliskich nie tylko o siebie. Jest wiele charytatywnych akcji w których można wziąć udział nawet jako mniej lub więcej bogaty człowiek, ale już nie zbaczając z trasy tematu wydałbym tylko na dom oraz na warunki życiowe które by sprzyjały nauce oraz przyszłej rodzinie która na pewno zagości w progach mojego serca jak i domu.
(16-09-2009 17:05)kamilZet napisał(a): Na pewno kupiłbym sobie jakiś bajerancki samochód, fajny domek i zrobił odlotową posesję
A resztę zainwestowałbym w coś ;]
Bajerancki samochód: BMW M6 około 600tyś
Odlotowa posesja... Kilka-naście milionów.
To miał być milion, a nie 20 mlnów.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 17-09-2009 16:30 przez Platonow.)
Hmm, zrobiłabym remoncik mieszkanie, kupiła nowy komputer, dała trochę pieniędzy na schroniska dla zwierząt [ludziom każdy pomoże] no i reszta do banku.