(22-11-2010 23:00) #1
(Dawn of War)1. Opis ras
Witam! W dzisiejszym artykule pragnę przedstawić wam wszystkie rasy występujące w grze wydanej przez Warhammer 40000- Dawn of War + opiszę rasy z dodatków:
- Winter Assault
- Dark Crusade
Więc zacznijmy od wstępu.
Akcja tejże gry strategicznej rozgrywa się na planecie Kronus. Tam ze sobą walczy siedem ras:
- Kosmiczni Marines
- Kosmiczni Marines Chaosu
- Eldarzy
- Orkowie
- Gwardia Imperialna (dodana w Winter Assault)
- Dominum Tau (dodana w Dark Crusade)
- Nekroni (dodana w Dark Crusade)
Kosmiczni Marines
1. Kim oni są?:
Są to mutanty ludzi. Zostały im wszczepione nowe organy i elementy ciała, np. zbroja połączona układem nerwowym z ciałem. Są oni niezwykle wytrzymali, niestety, jest ich bardzo mało. Służą oni swojemu Imperatorowi. Na planetę Kronus przybyli, żeby oczyścić ją z nieczystych ich zdaniem ras.
Atak Kosmicznych Marines:
![[Obrazek: 4d53fedfd6af35524cfd18dd841d0dca.jpg.jpg]](http://download.net.pl/img/4d53fedfd6af35524cfd18dd841d0dca.jpg.jpg)
![[Obrazek: 4d53fedfd6af35524cfd18dd841d0dca.jpg.jpg]](http://download.net.pl/img/4d53fedfd6af35524cfd18dd841d0dca.jpg.jpg)
2. Jakie są ich zalety?:
Ich najważniejszą zaletą jest wytrzymałość jednostek. Zaledwie jednym oddziałem zwykłych Kosmicznych Marines (ich najsłabsza jednostka) pokonałem 6 oddziałów rębaczy (najsłabsza jednostka orków). Mogą wysyłać na pole walki w kapsułach jednostki.
Kosmiczni Marines Chaosu
1. Kim oni są?:
Są tacy sami jak zwykli kosmiczni marines, lecz ci przeszli na stronę demonów.
2. Jakie są ich zalety?:
Wszystko tak samo jak u Kosmicznych Marines.
Eldarzy
1. Kim oni są?:
Są oni istotami bardzo rozwiniętymi. Używają mocy umysłowych do budowania. Nikt nie zna ich uczuć. Raz są dobrzy, raz są źli.
2. Jakie są ich zalety?:
Ich największa zaletą, jest siła ognia. Dosłownie rozrywają swoimi pociskami przeciwników.
Orkowie
1. Kim oni są?:
Są to masywne, zielone istoty. Ich ulubioną rzeczą jest wojna, wojna i sztandary. Swoje sztandary nazywają Waaagh!. Trzymają się pewnej zasady. Nikt nie jest sprytniejszy i większy od mojego pana.
2. Jakie są ich zalety?:
Ich największym atutem, jest na pewno liczebność. Podczas gdy inne rasy mają limit 20 jednostek piechoty, oni mają 100. Najlepiej się nimi gra na otwartych mapach. Wtedy przytłaczają przeciwnika, i wygrywają.
Gwardia Imperialna
1. Kim oni są?:
Są to zwykli ludzie. Służą oni swojemu Imperatorowi. Są oni w pewnym sensie bohaterami, a dla innych, wystawionym pożywieniem.
2. Jakie są ich zalety?:
Hmm... Myślę, że siła militarna pojazdów.
Dominum Tau
1. Kim oni są?:
To są prawdziwi obrońcy planety Kronus. Są to zmutowani ludzie z zwierzętami.
2. Jakie są ich zalety?:
Ich najważniejszą potęgą jest daleki ostrzał. Podczas, gdy inni muszą do ciebie podejść, ty możesz ich ostrzeliwać lasem pocisków z bezpiecznej odległości.
Nekroni
1. Kim oni są?:
To są maszyny, które były miliardy lat zakopane pod piaskami pustyni. Teraz się przebudziły i chcą wytępić wszystko, co żywe.
2. Jakie są ich zalety?:
Siła ognia i wytrzymałość w jednym. Niestety cenę za to płacą wysoką. Są bardzo powolni.
W następnych częściach opiszę bardziej szczegółowo każdą z ras (budynki, jednostki, strategie).