Jak promować niewielką firmę
Jak promować niewielką lokalną firmę? Czy znacie jakieś efektywne rozwiązania, które warto zastosować?
Jak promować niewielką lokalną firmę? Czy znacie jakieś efektywne rozwiązania, które warto zastosować?
Jakaś porządna niskobudżetowa reklama + dobre pozycjonowanie i już z górki poleci .
Są różne formy reklamy od pozycjonowania w internecie po ulotki,gadżety itp.
Ja się zgadzam z moim poprzednikiem. Nic dodać oraz nic ująć...
Ja bym też poszperał w Internecie w tym obszarze tematycznym. Sądzę, że jest to dość sensowne rozwiązanie
Dobra strona + marketing internetowy + pozycjonowanie SEO i tak naprawdę to nam wystarczy .
Na pewno potrzebna jest wytrwałość i dużo pracy na początku. Internet i klienci nie lubią stagnacji. Ale ważny jest też pomysł na firmę, na jej brand - musisz poznać swoją grupę docelową i jej potrzeby. Jeśli masz wątpliwości i i nie wiesz jak się za to zabrać - może ci pomóc szkolenie coaching - dzięki niemu poznasz swoje dobre i złe strony i nauczysz się zarządzać swoimi umiejętnościami.
Cóż, wydaje mi się że z jednej strony warto promować w tradycyjny sposób, taki jak ulotki albo broszury, a z drugiej natomiast za pomocą takich środków jak działania w internecie. Należy równolegle stosować te sposoby, i nie ma co wydawać jak wielkich środków. Jeśli firma jest niewielka, to ofertę przeważnie kierujemy do okolicznych klientów. Ja korzystam z usług agenci seo i między innymi zoptymalizowali mi stronę w przeciągu pół roku, więc teraz moja siedziba jest wyżej w wynikach wyszukiwania. A że połączyłam siły z koleżanką dysponującą funduszami, niedawno zmieniłyście siedzibę - http://www.officemap.pl/search/list/?&ci...t[]=gdynia
A może warto poszukać w necie porad na ten temat?
Może jakieś ulotki i marketing bezpośredni?