Leworęczność
Czy jesteście leworęczni? czy w jakiś sposób przeszkadza Ci to w codziennym życiu? A może jesteś oburęczny bo nauczyciele przywiazywali ci rękę do krzesła?
Zapraszam do dyskusji.
Czy jesteście leworęczni? czy w jakiś sposób przeszkadza Ci to w codziennym życiu? A może jesteś oburęczny bo nauczyciele przywiazywali ci rękę do krzesła?
Zapraszam do dyskusji.
Ja jestem leworęczna i nie narzekam z tego powodu. Choć mam kłopoty z użyciem nożyczek, miałam na początku kłopoty z obsługą myszki i podwójnym kliknięciem. Kroić musiałam się nauczyć prawą ręką. No i brzydszy charakter pisma.
(18-06-2010 23:06)Niebieska napisał(a): No i brzydszy charakter pisma.
Czasami się zdarzają to prawda. No i jako mańkut nie mogę pisać piórem, chyba, że kupię sobie specjalne dla leworęcznych, ale one są drogie :/
Mam leworecznego brata. Pismo tragedia, ale mysz obsluguje prawa reka.
Ja też obsługuje mysz prawą ręką choć czasami jak ją raz przestawiłam na lewą rękę to posługiwałam się nią bez problemu. Zauważyłam jedną ciekawą rzecz: osoby leworęczne często mają bardzo dobrą intuicję i rzeczywiście, moja intuicja w bardzo dużym stopniu niezawodna. A poza tym mózgi osób leworęcznych pracują trochę inaczej niż mózgi osób praworęcznych przez to czasami takie osoby nie mogą się dogadać.
Polemizowałbym co do charakteru pisma... Jestem leworęczny, ale jakoś mi to nie przeszkadza, a np. nauczyciele języków lubią moje pismo... Zależy od człowieka
A, no i co do piór, Niebieska, zwykłym piórem też się przyjemnie pisze.
Mojego pisma nienawidza...Uzywam obu rak Pisze tylko lewo choc prawa tez troche umiem.