Forum - HAJLO.COMmunity [ forum dyskusyjne, kasa za posty, forum młodzieżowe, forum wielotematyczne ]

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Najlepsza przeglądarka internetowa.
(21-02-2012 19:05) #1

Najlepsza przeglądarka internetowa.

Witam.
Jakim zdaniem jest dla was najlepsza przeglądarka internetowa ?.
Czy może jest to:
Google Chrome ?
Internet Explorer ?
Safari ?
Opera ?
Mozilla Firefox ?
A może jest to jakaś inna przeglądarka internetowa ?.
Za co cenicie swoją przeglądarkę ?.
Za szybkość, stabilność i bezpieczeństwo ?.
A może za coś innego ?.
Zapraszam do dyskusji !.

(21-02-2012 21:56) #2

RE: Najlepsza przeglądarka internetowa.

Jak dla mnie najlepsza jest Opera. Jest szybka, ma mało błędów więc jest bezpieczniejsza niż konkurencja. Nie jest może tak popularna jak Firefox, Chrome i IE, ale przez też jest mniej atakowana przez hackerów. Co do stabilności to zależy od wersji Opery [z najnowszą 11.61 jest różnie], ale ogólnie najlepiej mi przypadła do gustu.

(26-02-2012 12:07) #3

Dla mnie jest nią Opera, czy to ze względu na szybkość, czy też na użyteczne narzędzia dla webmasterów. Cenię też wkład jej twórców w rozwój sieci [Hakon Lie, współtwórca CSS3 jest pracownikiem Opery]. A co do wspomnianego przez osobę wyżej zawieszania się Opery 11.61 to [przynajmniej u mnie] problemy tego typu występują tylko na systemie Windows.

EDIT 16.11.2013

No i stało się. Od kiedy Operze kolokwialnie wyrażając się odwaliło (chromium), przerzuciłem się na Konquerora, a niedawno na Firefoksa. Szkoda tylko, że przeglądarka wygląda beznadziejnie na systemach linuksowych (a przynamniej w domyślnej konfiguracji).

I żeby nie było - nie obwiniam Opery za zmianę silnika renderującego. Jednakże, połowa przydatnych funkcjonalności tej przeglądarki w najnowszych wersjach została drastycznie wycięta. Na co się kategorycznie nie godzę.

(Ten post był ostatnio modyfikowany: 16-11-2013 22:44 przez winek.)

(04-11-2013 12:46) #4

Odkąd Opera oparta jest o projekt chromium to mam dwie ulubione przeglądarki, właśnie operę i jeszcze chrome.

(21-04-2016 18:18) #5

Ja od lat używalam Mozilli. Niedawno przerzuciłam się na Vivaldi i jestem zadowolona. Jest niezwykle lekka, szybka i w dodatku na silniku Chrome. Polecam!

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Linki

Copyrights

Tłumaczenie: Polski Support MyBB Silnik MyBB Styl: Darek