Jaki jest według Was najlepszy płatny i darmowy hosting?
Z płatnych myślę, że OVH.pl chociaż webd.pl też jest niczego sobie.
A z darmowych? Sam nie wiem... Zawsze korzystałem z yoyo.pl ale wiadomo że to wielki shit... Może ugu.pl?
Jeżeli chodzi o stosunek jakości do ceny mogę zdecydowanie polecić
*bardzo dobry kontakt przez gg i komunikator na stronie głównej (luźna rozmowa jak z dobrym kumplem)
*prośba o skompilowanie xcache została wykonana w 0.5h
*niska cena
*wysoka stabilność [maszyna na której stoi hajlo System Uptime 122 Days, 13 Hours and 10 Minutes]
Teraz podwoili wszystkie konta: 2GB miejsca 20GB transferu/msc python, perl, ssh (czego dusza zapragnie) 48.80zł/rocznie
Z darmowych natomiast ciekawy jest:
1.5GB pojemności / 200GB transferu msc
Oczywiście nie można porównywać linuxpl do 000webhost, bo to jak mierzyć mercedesa do malucha... Ale 000webhost bije polskie darmowe hostingi
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 11-07-2009 11:32 przez Uncle.)
Z darmowych to mogę polecić byethost.com.
5500MB miejsca
200 GB/miesiąc
50 domen, subdomen i jakiśtam jeszcze domen,
50 baz MySql z PhpMyAdmin,
Brak limitu kont mailowych (POP)
kilka preinstalacji,
Zarządzanie przez VistaPanel.
Dodatkowo możliwość przejścia na płatny hosting, najtańszy za 3$ za miesiąc.
Oczywiście nie można porównywać linuxpl do 000webhost, bo to jak mierzyć mercedesa do malucha... Ale 000webhost bije polskie darmowe hostingi
Chciałem tam założyć konto. Serwery DNS nie działały nawet po kilku dniach. A obsługa techniczna nie dość, że wkręcała, że wszystko jest dobrze to jeszcze cały czas reklamowali płatny hosting. :yawn:
Zdecydowanie bardziej polecam www.byethost.com. Tutaj serwery zadziałały po 3 sekundach. W dodatku udostępniają Vista Panel w języku polskim.
Z darmowych to żaden. Przecież to się zawsze kończy tak samo. A w budżecie do stówki, to naprawdę można trafić chociaż kilka solidnie działających hostingów. Od czego jest testowanie?