Ogrzewanie domu
Stosujecie do ogrzewania domu jakieś ekologiczne rozwiązania jak np pompa ciepła??
Jak się sprawdza Wasze ogrzewanie?? Jakie to są koszta rocznie??
Stosujecie do ogrzewania domu jakieś ekologiczne rozwiązania jak np pompa ciepła??
(23-08-2018 14:43)borys napisał(a): Stosujecie do ogrzewania domu jakieś ekologiczne rozwiązania jak np pompa ciepła??
Cześć. Szukam właśnie w tym momencie jakichś ekologicznych i jednocześnie wydajnych metod na ogrzewanie domu... W Internecie sporo dobrego czytałem o gruntowych pompach ciepła... Czy mieliście może z nimi styczność i jesteście w stanie coś na ich temat powiedzieć? Jak się to faktycznie sprawdza w praktyce?
Na https://gejzer.com/ wyczytałem, że można nawet na to dostać dofinansowanie. Czy ktoś z Was coś o tym słyszał? Z góry wielkie dzięki za sprawdzone informacje w tym obszarze tematycznym. Z całą pewnością będą one dla mnie pomocne
Może ktoś mi powie, czym najlepiej jest dom ocieplić aby trzymał to ciepło najlepiej? ;/ szczerze to się na tym nie znam... jeden znajomy podrzucił mi link do norgpol.pl i zaproponował poszukać jakiś materiałów, ale jakie wybrać?!??!?
Hmm wydaje mi się, że najlepszy chyba będzie styropian.