Samodzielne skręcanie mebli?
Maiłyście kiedyś okazje skręcać samodzielnie meble które są do samodzielnego montażu?Czy może ktoś wam pomagał?
Maiłyście kiedyś okazje skręcać samodzielnie meble które są do samodzielnego montażu?Czy może ktoś wam pomagał?
Teraz większość mebli przychodzi w paczkach. Wystarczy instrukcja obsługi i trochę cierpliwości i meble będą skręcone.
Kiedyś jak kupiłem meble to sprzedawca zaproponował mi że mi złoży meble za 200 złoty, a ja mu odpowiedziałem że wole sam po mału je złożyć niż mu dawać 200 złoty.
Skręcanie mebli wcale nie jest trudne. Wystarczy się skupić i postępować zgodnie z instrukcją, a dodatkowa para rąk jest raczej niezbędna, w większości instrukcji z których korzystałam były zawsze przedstawione dwie osoby.
Zależy jakie meble. Jakieś małe szafki czy biurko można złożyć samemu. Problem pojawia się w przypadku mebli dużych, gdzie dwie osoby nagle stwierdzają, że im rąk brakuje.
skręcałam sama a w zasadzie to skręcała za mnie wkrętarka jakiś czas temu zainwestowalam w fajną wkrętarkę ryobi i doceniam jak często się przydaje, to wkrętarko-wiertarka, wiec i dziurę na półkę da się zrobić, jak kupuję meble to takie własnie do własnoręcznego składania bo sa tańsze a nie jet to jakaś duza filozofia, ze sprzętem idzie bardzo szybko
Jak bylam panną to kupilam kiedys gotowe meble i skrecalam je faktycznie sama. Niestety ich jakosc nie powalala i rozpadly sie po dwoch czy trzech latach teraz meble nie sa juz tak dobrej jakosci jak te starodawne mebloscianki dlatego gdy remontowalismy mieszkanie i przyszla pora na umeblowanie mąż zadeklarowal sie ze czesc mebli wykona sam lub zregeneruje meble po babci do ktorych mialam sentyment Takim oto sposobem w salonie stoi stara komoda po mojej prababci odnowiona, zabezpieczona lakierem i pomalowana bejcą do drewna luxdecor by miala ładny kolor. Teraz wyglada przepieknie i ma dla mnie ogromna wartosc
w dzisiejszych czasach to wcale nie jest takie trudne, ja często coś samej skręcam gdyż lubię zmiany i aranżacje wnętrz zmieniam raz na 2 lata średnio, oczywiście nie w całym domu na raz ale taka średnia by wyszła, teraz mam okres na wilklinę właśnie urządzam klatkę schodową a tam przepiękne doniczki z wikliny polecam robią wrażenie na każdym kto je zobaczy.
skręcam zazwyczaj samozielnie, przydaje się mieć dobrą wiertarko-wkrętarkę, jakiś czas temu kupiłam akumulatorową ryobi i to był świetny zakup, używam bardzo często to nie tylko do mebli ale tez jakąś półkę przywiesić, to jest czym