Skrypt forum
Budowałem już kilka for. Ale zastanawiam się nad tym jaki skrypt jest najlepszy.
Co o tym sądzicie?
Budowałem już kilka for. Ale zastanawiam się nad tym jaki skrypt jest najlepszy.
Co o tym sądzicie?
Jeśli chodzi o forum to dla mnie najlepsze jest phpBB by Przemo.
A CMS? PHP Fusion 6.0.18
Skrypt forum najlepszy to oczywiście IPB
CMS strony Joomla!
Jeżeli chodzi o skrypt forum
z płatnych: Zdecydowanie weteran vBulletin, chociaż widziałem IPB 3 beta i jestem pod wrazeniem odnośnie jakości kodu.
darmowych: MyBB (jest młodym skryptem bardzo podobny do swoich komercyjnych braci z powyższa)
Powiem coś odnośnie Phpbb by przemo. Faktycznie jest to fajny skrypt, niestety przestarzały (ma 5 lat), a jego jakość kodu i obciążenie które generuje niestety jest poza normą.
Jeżeli chodzi o CMS: moim liderem jest Drupal, chociaż można go raczej nazwać CMF'em.
(20-05-2009 13:11)BlackAngel napisał(a): Powiem coś odnośnie Phpbb by przemo. Faktycznie jest to fajny skrypt, niestety przestarzały (ma 5 lat), a jego jakość kodu i obciążenie które generuje niestety jest poza normą.
wilk073 napisał(a):Masz racje. Ale na phpBB by Przemo zaczynałem moją historię z webmasterinigem. Przyzwyczaiłem się do niego i w ogóle...
Invision Power Board A jak nie to Burning Board. A jak chcesz darmówkę to myBB. Ostatecznie phpBB
Oczywiście że najlepszy i najprostszy w konfiguracji to phpBB by Przemo.
phpBB By Przemo to przeciążony Shit ! Jak możesz pisać, że jest najlepszy ??
btw. twój nick mnie prowokuje
Najlepszy jest vBulletin !!!
I bez gadania. wszystkie profesjonalne fora Mają vBulletin. vB to jest silnik forum z bardzo dobrymi zabezpieczeniami, Bardzo wiele funkcji w panelu użytkownika jak i administratora. Jedyną wadą tego skryptu PHP jest cena 180$. Ale według mnie warto zainwestować pieniądze w ten skrypt.
Pozdrawiam,
Micki