Forum - HAJLO.COMmunity [ forum dyskusyjne, kasa za posty, forum młodzieżowe, forum wielotematyczne ]

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Swiadkowie Jehowy czy są Chrześcijanami ?
(02-02-2010 21:57) #1

Swiadkowie Jehowy czy są Chrześcijanami ?

"Chrześcijański Zbór Świadków Jehowy" tak nazywa się zgromadzenie.
Ale kto pozwolil im użyć słowa chrześcijański?
Jak można nazwać chrześcijanami ludzi którzy: odrzucili wszystkie Sakramenty święte, odrzucili przykazania Boże, podeptali Krzyż Chrystusowy, walczą z Maryją Matką Bożą czy też mają tak durne zasady jak zakaz transfuzji krwi, bądź zakaz jedzenia duszonego mięsa.

Life is brutal, full of zasadzkas and sometimes kopas w dupas.

Strona 3 (Post powyzej jest pierwszym w watku)
(13-03-2012 23:04) #21

RE: Swiadkowie Jehowy czy są Chrześcijanami ?

DamiaX napisał(a):Asia ja miałem styczność z Jehowymi więc wiem co nie co...
A agresywni katolicy to chyba tylko mochery jakich spotkałem...

Prawda jest taka, że nie każdy Świadek Jehowy to człowiek chodzący z gazetką namawiający na zmianę wiary.

(20-03-2012 12:18) #22

Przykro mi to twierdzić, ale inteligencja niektórych użytkowników mnie rozśmiesza tutaj. Całkowicie popieram Niebieską. Świadkowie Jehowi to Chrześcijanie, bo biorą chrzest. A jeżeli uważacie ich za sektę to macie problem ze samym sobą. Otóż Katolickie pojęcie sekty wskazuje na to, iż sami są sektą. Katolicyzm wywodzi się z Chrześcijaństwa, który wywodzi się z Judaizmu. Czyli wasza wiara (katolików) jest sektą wywodzącą się z Judaizmu, czyż nie? Wesoly

(28-12-2012 17:10) #23

Ich wiara to czysta głupota. Może chcą tylko wprowadzić ludzi w błąd używając tej nazwy?

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Linki

Copyrights

Tłumaczenie: Polski Support MyBB Silnik MyBB Styl: Darek