Syropy cukrowe - jak to będzie ze slodzikami?
Co roku robiłam syropy z pigwowca (owoce zasypane cukrem). Pychotka.
Zda to w ogóle egzamin? Najbardziej chodzi mi o to, czy słodziki (jakies niezmieniajace smaku, czyli stewia, aspartam, coś jeszcze(?)) Zakonserwują owoce tak samo jak cukier? I czy te owoce zasypane słodzikiem, puszczą soki?
A nalewka? Spirytus + słodzik, to da radę?
Co do zasypiania cukrem to się nie wypowiem. Natomiast co do nalewek, tu to się mogę wypowiedzieć Mianowicie polecam nalewki wytrawne, czyli owoce zalane Max 70%, truskawki lub węgierki mają tyle słodyczy w sobie, że nie trzeba dosladzać. Oczywiście po odlaniu takiej nalewki pozostałe owoce można zasypać cukrem który elegancko wyciągnie % z owoców tworząc "ostry" syrop. Zasypianie najpierw owoców i dodawanie później % to nie Nalewka tylko alkohol zaprawiany sokiem owocowym https://oleoketo.pl/owoce-w-diecie-ketog...ecie-keto/