Forum - HAJLO.COMmunity [ forum dyskusyjne, kasa za posty, forum młodzieżowe, forum wielotematyczne ]

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Założenie ogrodu
(14-12-2023 13:07) #1

Założenie ogrodu

W zeszlym roku stalam sie szczesliwym posiadaczem dzialki 1800 m2 pod Suwalkami. W nastepnym roku planujemy budowe domu i zakladanie naszego ogrodu.
Moim marzeniem jest stworzenie tajemniczego- dzikiego
ogrodu. Rosliny musza byc niewymagajace (jestesmy tam rzadko-ewentualnie zlecenie firmie pielegnacje). Myslalam o drzewach iglastych, ktore szbko rosna. Paprocie (moje ukochane), Lawendy, chociaz nie wiem czy w okolicach Suwalk przezimuja?Duzo sciezek, laweczek, kamieni.. miejsce dla dzieci z kuchnia blotna i domkiem, piaskownica... czy moze ktos z Was zakladal taki ogrod i moglby mi poradzic jakie gatunki drzew wybrac? Czy jest jakis (najchetniej oczywiscie darmowy ) program do projektowania ogrodow? Mysle o zalozeniu nawadniania.. Raczej oczka wodne odpadaja (chyba, ze zmyslnie zabezpieczone przed dziecmi) i bez ryb- nie mialby sie nimi kto zajmowac pod nasza nieobecmosc.

Biorę pod uwagę posadzenie jagody kamczackiej:
https://www.podkarpackiesady.pl/22-jagody

Czy ktoś z Was ma w swoim ogrodzie? Jak się ta roslina przyjmuje?

(28-02-2024 10:20) #2

RE: Założenie ogrodu

Widzę, że zabieracie się za aranżowanie swojego ogrodu. Skoro tak, to możecie zwrócić uwagę na stronę wodne-rosliny.pl . U nich znajdziecie ciemierniki , jak i różne inne roślinki w naprawdę dobrej cenie i jakości.
Dzięki nim urozmaicicie swój ogród.

(Ten post był ostatnio modyfikowany: 28-02-2024 10:20 przez aksela.)

(29-04-2024 09:49) #3

RE: Założenie ogrodu

Na pewno warto tutaj wspomnieć o firmie florini , która ma ogromne doświadczenie, jak chodzi o takie aspekty, jak dostawa przepięknych kwiatów, byliny, pnącza itd. Dzięki nim możecie przepięknie zaaranżować swój ogród.

(Ten post był ostatnio modyfikowany: 29-04-2024 10:04 przez nata88.)

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Linki

Copyrights

Tłumaczenie: Polski Support MyBB Silnik MyBB Styl: Darek