Jak w temacie -> Co sądzicie o literaturze dwudziestolecia międzywojennego?
Mi osobiście się taka literatura podoba (może jestem nienormalny/programowanie rzuciło mi się na mózg

).
(05-10-2011 20:52)winek napisał(a): [ -> ]Jak w temacie -> Co sądzicie o literaturze dwudziestolecia międzywojennego?
Mi osobiście się taka literatura podoba (może jestem nienormalny/programowanie rzuciło mi się na mózg
).
Najlepszy okres w polskiej literaturze: Schulz, Gombrowicz, Witkacy, Kuncewiczowa, Dąbrowska, Gałczyński, Tuwim, Przyboś...
(22-09-2015 09:28)Policmajster napisał(a): [ -> ] (05-10-2011 20:52)winek napisał(a): [ -> ]Jak w temacie -> Co sądzicie o literaturze dwudziestolecia międzywojennego?
).
Najlepszy okres w polskiej literaturze: Schulz, Gombrowicz, Witkacy, Kuncewiczowa, Dąbrowska, Gałczyński, Tuwim, Przyboś...
No pewnie że literatura międzywojnia jest super! Ma kopa, pisarze nie przynudzali jak pozytywiści i nie smędzili jak Młoda Polska.

Wiersze, Witkacy,Lechoń? Zawsze lubiłem.
(24-09-2015 21:48)Krzysiu napisał(a): [ -> ] (22-09-2015 09:28)Policmajster napisał(a): [ -> ] (05-10-2011 20:52)winek napisał(a): [ -> ]Jak w temacie -> Co sądzicie o literaturze dwudziestolecia międzywojennego?
).
Najlepszy okres w polskiej literaturze: Schulz, Gombrowicz, Witkacy, Kuncewiczowa, Dąbrowska, Gałczyński, Tuwim, Przyboś...Wierzyński!
No pewnie że literatura międzywojnia jest super! Ma kopa, pisarze nie przynudzali jak pozytywiści i nie smędzili jak Młoda Polska.
Wiersze, Witkacy,Lechoń? Zawsze lubiłem.
TUWIM - mega i katastrofiści Czechowicz, wczesny Miłosz, początki Baczyńskiego, Gajcego!!! I poetyccy wariaci - Awangarda Krakowska, Futuryści, Akmeiści, Skamander...najlepszy okres Polski w ogóle