Hajlo.COMmunity

Pełna wersja: Przepis na pieczeń
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Pieczeń w sosie
Składniki

* woda 3/2 szklanki
* kostka bulionowa Bulion Cielęcy 1 szt
* pieczeń cielęca 4 plastry
* liść laurowy 1 szt
* ziele angielskie 3 szt
* mąka - do zagęszczenia 2 łyżki
* pieprz do smaku
* sól do smaku
* majeranek do smaku

Sposób przyrządzenia

Do garnka wlewamy wodę, dodajemy kostkę bulionową, liść laurowy, ziele angielskie, majeranek (ok 2 łyżeczek), sól, pieprz, gotujemy. Następnie do garnka wrzucamy pokrojoną w 1cm plastry pieczeń (patrz-pieczeń cielęca), chwilkę gotujemy aż mięso będzie miękkie, następnie sosik zagęszczamy mąką, ew. Doprawiamy do smaku solą.
Przekierowanie