Na co powinno się zwrócić uwagę w diecie wyłączającej gluten? No i nie wiem czy sobie z taką dietą poradzę bo jak wiem to przejście na dietę bezglutenową to wyzwanie dla wielu osób. Ale kto powiedział, że będzie łatwo. Myślicie, że warto?
Wydaje mi się, że jeżeli jesteś uczulony na gluten, to takie profesjonalne konsultacje są bardzo pomocne. Specjalista najlepiej Ci wyjaśni czego można próbować, a czego najlepiej unikać
Najlepsi sa trenerzy personalni

Nie przesadzajmy z tym glutenem. Niewiele osób jest uczulonych na gluten. Zrobiłeś sobie badania? Dopiero po takich badaniach warto podjąć jakiekolwiek kroki (i ustalić dietę z lekarzem!)
Ja niestety jestem zmuszona to diety bezglutenowej, ponieważ cierpię na celiakię. Gdyby nie artykuł z
http://natrawienie.pl/objawy-celiakii-u-...ozpoznasz/ to w ogóle bym o tym nie wiedziała! Lekarz niestety tego nie zdiagnozował, dopiero inny doktor potwierdził moje obawy. Oprócz diety bezglutenowej przyjmuję też sporo potrzebnych witamin, tak jak to radzą w artykule

Nie mam niestety zbyt obszernej wiedzy w tym obszarze tematycznym. Dlatego też niezbyt będę w stanie coś konkretnego doradzić

Popytajcie o to znajomych... Moim zdaniem jest to sensowne rozwiązanie.
Matko, wszędzie teraz ten gluten, veganie itd. Ludzie - tyle lat nie było o tym mowy a nagle wszyscy są na wszystko uczelni ? FASCYNUJĄCE !
No właśnie teraz coraz mniej tego glutenu - wszyscy nagle są na niego uczuleni. A ja nie

Jem gluten i dobrze sie mam.
Ja niestety niezbyt mam doświadczenie w tym temacie... Nie będę w stanie pomóc...